Katasztrófavédelmi feladatok

Katasztrófavédelmi feladatok/ Cél

  • Az Országos Katasztrófavédelem kiegészítő speciális tevékenységeihez való hozzájárulás

Stratégia:

  • Olyan gyorsan reagáló terepjárós csapategység felállítása, mely speciális módon tud segítséget nyújtani, eszközöket, személyeket eljuttatni a katasztrófa sújtotta területekre.

Eszközök:

  • Egyesületünk stratégiai partnerével a Segítő Kéz Alapítvánnyal és az Ázsia –Racével közösen kívánja végezni ezt a tevékenységét. Az Ázsia-Racének rendelkezésére állnak olyan kemény terepre felkészített terepjárói, melyek képesek és alkalmasak a legnehezebb útviszonyok között is helyt állni, s lehetőség van autónként akár  minimum 3 fő s közel 1 köbméter árú szállítására is. Az Ázsia-Racénsk jelenleg 5 saját gépjárműve van, s tagjai közül további akár 15-20 autót képes mozgósítani védelmi, katasztrófavédelmi feladatok ellátása érdekében.

Katasztrófavédelmi Feladatok/ Tevékenység

  • Egyrészt szükség esetén védelmi, katasztrófavédelmi helyzetekben stratégiai partnerünk segítségével a helyszínre érkezünk néhány óra leforgása alatt, s ott, mint mobil egység működünk a személy, ill. áruszállítások területen.
  • Másrészt a már meglévő és szolgálatot teljesítő katasztrófavédelmi gépjárművek hatékonyabb működése érdekében szaktanácsokat adunk, igény esetén azokat felszereljük a szükséges eszközökkel, speciális kiegészítőkkel, s lehetőséget biztosítunk ezen gépjárműveken szolgálatot teljesítő sofőröknek a rendszeres tréningezésre, speciális terepviszonyok között, hogy éles helyzetekben a leghatékonyabban, a legjobb döntéseket meghozva jussanak el a célig.